Servicii
Feng Shui Tradițional
Metafizica Chineză este împărțită în 5 Arte:
– Arta Muntelui (include artele marțiale chineze, Qi Gong, Tai Chi și tehnici de meditație)
– Arta Medicală (din ea fac parte acupunctura, herbologia, masajul Tui Na, Medicina Traditionala Chineza)
– Arta Divinatiei (are caracter divinator, I Ching este unul dintre instrumentele ei)
– Arta Destinulu (include sistemele astrologice chineze BaZi, Zi Wei, ZeRi și Qi Men Dun Jia)
– Arta Fizionomiei (are la bază studiul formelor și influența lor asupra energiei Qi; include Mian Xiang (fizionomia fetei) și Feng Shui (fizionomia mediului).
Ce este Feng Shui?
Feng Shui reprezintă o veche artă chinezească de mai bine de 5.000 de ani. La început s-a concentrat pe studierea geografiei ținuturilor. Chinezii și-au dat seama că o bună poziționare a casei in raport cu mediul înconjurător aduce de la sine o stare de bine. Astfel au descoperit că locul ideal pentru casă era cu fața spre o apă curgătoare lină și cu spatele la dealuri, munti. Casa beneficia de protecție față de frig și asprimea vânturilor și prelua din energia pozitivă din abundență.
Literal, feng înseamnă vânt sau aer, iar shui, apă. În sens larg, Feng Shui cuprinde și alte referințe fizice (munți și peisaj). Dacă îl raportăm la orașele moderne, din zilele noastre, termenul include drumuri, șosele, autostrăzi. Dacă shui este tangibil, nu același lucru se poate spune și despre feng, care este abstract, adică o forță invizibilă.
Ce definește un consultant Feng Shui?
Când alegeți un consultant Feng Shui, trebuie mai întâi să decideți dacă doriți un consultant în metoda occidentală (New Age) sau pe cineva care folosește tehnica veche (Feng Shui Tradițional). Mă încadrez în categoria tradițională de Feng Shui. Acest lucru nu înseamnă că voi decora spațiul în stil oriental, ci doar voi îmbunătăți energia casei. Nu sunt designer de interior, dar, dacă aveți unul, vom colabora pe parcursul întregului proiect.
De ce alegem Feng Shui Tradițional?
Feng Shui Tradițional se bazează pe calculul direcțiilor favorabile și a modului în care energia poate fi utilizată benefic într-un spațiu. Remediile pe care le vom utiliza sunt reduse la elementele naturale care sunt generatoare de energie – foc, lemn, apă, metal, pământ. Acestea sunt atent calculate și poziționate în funcție de nevoile spațiului.
Toate remediile utilizate de noi sunt luate din natură, pentru a avea impact firesc asupra Qi-ului. Exemplificăm câteva remedii: ceramică, plante vii, boluri cu apă, acvarii etc. Există și un alt tip de feng shui promovat, care utilizează ca remedii diferite obiecte de tip broscuțe, simboluri, mantre sau culori. Nu abordez acest tip de feng shui, așa cum am menționat la început, fac parte din liniajul tradițional clasic Feng Shui.
Ce criterii stau la baza unei analize Feng Shui?
Cele 4 criterii după care se realizează o consultanță Feng Shui sunt: mediul extern, mediul intern, influența timpului și oamenii care trăiesc în interiorul spațiului. Criteriile rămân aceleași pentru apartamente, case, sedii de birou sau spații comerciale.
Cât durează un proiect pentru o locuință/birou?
Un proiect complet poate să dureze de la câteva zile, la căteva săptamâni sau luni. Totul depinde de dimensiunea spațiului, de numărul persoanelor care locuiesc acolo, precum și de faza construcției. O clădire ce urmează a fi construită are la dispozitie o paletă mult mai vastă de tehnici și de soluții de aplicat care vor oferi beneficii complete, față de o clădire deja recepționată, pentru care proiectul Feng Shui se conturează în funcție de posibilitățile spațiului.
Care sunt etapele unui proiect Feng Shui?
Un proiect complet Feng Shui este format din mai multe etape:
– analiza spațiului extern și interior prin măsurători cu Busola Luo Pan
– prelucrarea unor elemente de identitate și încadrarea spațio-temporală: locația, suprafața pătrată, planul clădirii, anul recepției și numărul de ocupanți principali
– etapa de prezentare soluții și implementarea lor
– opțional, etapa de actualizare anuală a spațiului
Contactează-mă pentru o analiză personalizată.
BaZi (astrologie chineză)
Care sunt beneficiile metodei BaZi?
O astrogramă BaZi include analiza unei persoane pe toate planurile(de la caracter, financiar, emoțional, relațional, la plan familial, profesional, social).
O astrogramă completă ne ajută să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și pe ceilalți ca să putem lua deciziile corecte cu privire la anumite perioade din viață.
Când pot aplica metoda BaZi?
Puteți apela cu încredere la acest sistem de predispoziții când vă aflați într-o perioadă de schimbări, când sunteți nesiguri pe ce drum să mergeți sau nu sunteți mulțumiți de viața profesională.
BaZi-ul poate fi consultat oricând doriți să faceți o schimbare în carieră, dacă aveți intenția unei investiții sau dacă doriți să aflați, pur și simplu, gradul de compatibilitate cu partenerul/a.
Cum pot aplica informațiile?
Prin această metodă primiți informații cu privire la predispozițiile accesate în această viață(asumate și conștientizate într-o măsură mai mică sau mai mare). Ca și sfat, nimeni din afara cadrului personal nu are dreptul să sugereze deciziile pe care trebuie să le luați.
Predispozițiile pot fi corectate numai de către propria persoană prin liberul arbitru. Metoda nu are scopul de vă oferi verdicte finale.
Ce presupune metoda BaZi?
Calculele acestei metode se bazează pe patru coloane care determina destinul: anul, luna, ziua și ora nașterii unei persoane. BaZi se mai numește și Metoda celor Opt Caractere, pentru că fiecare pilon, din cei patru, are doua caractere ce exprima un anumit element, de polaritate yin sau yang.
Există 10 tulpini cerești și 12 ramuri pământești. Fiecare pilon este exprimat printr-o tulpină cerească și o ramură pământească. Harta BaZi va converti data de naștere a nativului în funcție de calendarul chinezesc și va evalua energiile cu care persoana s-a născut. Analiza se va face pentru diferite perioade de timp, cicluri de cate 10 ani, perioade de un an sau chiar pentru zile și ore.
Este absolut necesară cunoașterea orei de naștere (cu marja de eroare de maxim 2 ore). Fără oră, astrograma nu va fi completă și corectă, de aceea îmi asum dreptul de a nu prelua cererea de calcul. Fiecare analiză este unică și, de aceea, trebuie acordată atenția cuvenită pentru o analiză în profunzime.
Cât durează o analiză BaZi?
Timpul de realizare pentru o analiză poate varia între 4-18 zile, în funcție de ordinea cererilor. Fiecare astrogramă în lucru are la bază o comandă fermă prin achitarea unui avans de 50%. Poți alege între o Astrogramă BaZi Basic* sau Astrogramă BaZi Plus**.
*raport scris ce cuprinde analiza personalității, puncte tari și puncte slabe, sfaturi privind sănătatea și familia, cariera și relațiile, perioadele de noroc, culorile și punctele cardinale favorabile
**discuție telefonică (de aproximativ două ore) și raport scris ce cuprind analiza personalității, puncte tari și puncte slabe, sfaturi privind sănătatea și familia, cariera și relațiile, interpretare perioade de noroc, culorile și punctele cardinale favorabile, domenii de activitate de succes și alte recomandări.
Contactează-mă pentru o analiză personalizată.
I Ching
I Ching (Cartea Schimbărilor) a fost scrisă ca o carte de oracole- scopul său fiind să ofere răspunsuri la întrebările despre necunoscut. În China și în Asia de Est, este de departe cea mai consultată dintre toate cărțile, cu convingerea că poate explica totul. În Occident, este cunoscută de peste trei sute de ani și, din anii 1950, este, cu siguranță, cea mai populară carte chineză.
Originea textului este, așa cum era de așteptat, obscură. În versiunea mitologică, eroul cultural Fu Xi, un dragon sau un șarpe cu chip uman, a studiat tiparele naturii pe cer și pe pământ, mișcarea norilor, aranjarea stelelor. El a descoperit că totul ar putea fi redus la opt trigrame, fiecare compusă din trei linii (continue sau întrerupte) reflectând yin și yang sau dualitatea care conduce universul. Trigramele reprezentau cerul, lacul, focul, tunetul, vântul, apa, muntele și pământul.
Fu Xi a transferat către aceste simboluri cosmice toate aspectele civilizației sale – regalitatea, căsătoria, scrisul, navigația, agricultura, lăsându-le moștenire descendenților săi umani. Aici mitologia se transformă în legendă. În jurul anului 1050 î.Hr., împăratul Wen, fondatorul dinastiei Zhou, a dublat trigramele în hexagrame (simboluri cu șase rânduri), a numerotat și a aranjat toate combinațiile posibile, în număr de șaizeci și patru, și le-a dat nume. El a scris scurte oracole pentru fiecare hexagramă. Se spune că, cinci sute de ani mai târziu, Confucius însuși a scris comentarii explicând fiecare hexagramă.
Specialiștii în istoria matematicii consideră aceste simboluri cea mai veche consemnare privind scrierea binară. I Ching are la baza conceptul yin-yang, adică dualitatea feminin-masculin, negativ-pozitiv, receptiv-activ, noapte-zi, 0-1 pentru informaticieni.
Ca orice sistem mantic, cum ar fi Tarotul sau Astrologia, I Ching depinde în cele din urmă de evaluarea subiectivă a consultantului: eficacitatea sa este măsurată prin capacitatea de a percepe și interpreta cu acuratețe experiența cuiva în termeni simbolici.
Cu o întrebare în minte, se pot arunca 3 monede de șase ori pentru a configura o hexagramă. Apoi, prin interpretarea interacțiunii și relațiilor dintre liniile hexagramei, se calculează șabloane care conduc la un răspuns pentru întrebarea exprimată.
Pentru a efectua I Ching divinație, e nevoie de o întrebare clară și specifică. De exemplu, putem întreba :
“Voi rămâne însărcinată în următoarele 6 luni?”
“Voi vinde casa de la țară în următorul an?”
“Voi semna un contract de asociere în următoarele 6 luni?”
Daca nu știți ce decizie să luați în anumite situații, I Ching poate fi de real ajutor.
Contactează-mă pentru o analiză personalizată.
Acupunctură
”A cunoaște ceea ce este deasupra (astronomia), a cunoaște ceea ce este dedesubt (geomanția), a cunoaște ceea ce se află la mijloc (omenescul), înseamnă să poți trăi îndelung. Îngrijește corpul omenesc fără a urma legile naturii și boala va apărea”- Su Wen.
Acupunctura este una din Artele Medicale cu rădăcini adânci în metafizica chineză. Cu o vechime de peste 5.000 de ani, bazele acestei metode tradiționale au fost puse pe vremea Împăratului Galben prin cea mai veche carte de medicină cunoscută până în zilele noastre „Internal Clasic of Medicine” Neyjing .
Prin acupunctură înțelegem o metodă care introduce în anumite puncte de pe corp, ace de diverse mărimi, forme sau grosimi, cu scopul de a produce o stimulare cu rol de echilibrare a Qi-ului organismului. Sistemul are la bază teoria meridianelor conform căreia Qi-ul vital universal pătrunde și se mișcâ în corp pe trasee bine definite, formând o rețea complexă de 361 de puncte.
Pentru efecte optime, terapia prin acupunctură se practică în cure de câte 10-12 ședințe. Practicianul în acupuncură recomandă periodicitatea ședințelor de acupunctură, în funcție de nevoile fiecărui pacient. Tehnica se completează cu informații extrase din astrograma BaZi și analiza Feng Shui, deoarece toate se bazează pe ciclul celor cinci elemente, pe dinamica Yin și Yang, energiile masculin și feminin.
Contactează-mă pentru o analiză personalizată.